Brommerrijbewijs

Brommer opleiding 

Ben je het fietsen ook zo zat? Wil je op de scooter verder of stap je liever in een brommobiel? Haal dan je bromfietsrijbewijs (AM2). We helpen je graag op weg om in het bezit te komen van het felbegeerde roze pasje!

Theorie en praktijkexamen

Om in het bezit te komen van je bromfietsrijbewijs moet je een theorie en praktijkexamen afleggen. Theorie-examen mag je al afleggen vanaf de leeftijd van 15½ jaar. Het is zeer aan te raden om dan ook ruim voor je 16e verjaardag theorie-examen te doen. Zodat je op of zo snel mogelijk na je 16e verjaardag praktijkexamen kunt afleggen. Omdat er niet elke dag bromfietsexamens worden afgenomen in Leiden moet je uitgaan van een wachttijd van ongeveer 4 weken voordat je praktijkexamen kunt afleggen (nadat het aangevraagd is).
Dus om teleurstellingen te voorkomen.

Wees op tijd met het behalen van je theorie!

Theorie

Voor de bromfiets verzorgen we geen theorieopleiding en ben je dus aangewezen op zelfstudie. Je kunt bij ons een theorie pakket (leerboek + 1000 online oefenvragen) kopen. De kosten voor dit pakket bedragen € 35,00. Mocht het je met zelfstudie niet lukken om de theorie goed onder de knie te krijgen dan kun je privéles volgen. Hierover kun je contact opnemen met Ronald Jansen 06-53815424 .

Theorie-examen

Het behaalde theorie-examen heeft een geldigheid van 1½ jaar. Het theorie-examen bestaat uit 50 vragen, waarvan er minimaal 44 goed beantwoord moeten worden. Hoewel de meeste vragen nog steeds ja/nee vragen zijn, wordt het percentage meerkeuze en open vragen steeds groter. Wij kunnen je theorie-examen reserveren maar nog makkelijker is het als je dit zelf doet via de website van het CBR.

Praktijk

Als je praktijklessen wilt nemen voor de bromfiets, moet je 16 jaar of ouder zijn en in het bezit zijn van het theoriecertificaat. Eerder mag je niet lessen! Tijdens het praktijkexamen wordt er niet alleen gekeken of je de bromfiets kunt verplaatsen. Er wordt onder andere ook gelet op:

  • verkeersinzicht
  • plaats op de weg
  • toepassen van de verkeersregels
  • kijktechniek
  • voertuigbeheersing

Maximaal 2 leerlingen

Wij hebben er voor gekozen om, in tegenstelling tot veel andere rijscholen, maximaal twee leerlingen tegelijk instructie te geven. U kunt u voorstellen dat als een instructeur achter 4 leerlingen aan moet rijden er geen sprake meer kan zijn van veilige en goede instructie.

Goed om te weten…

Mocht een kandidaat last hebben van een aandachtsstoornis zoals ADD en ADHD of een stoornis in de informatieverwerking zoals autisme, PDD-NOS of Asperger dan is het verstandig om dit van te voren even te melden. De ervaring wijst uit dat dan soms wat meer lessen nodig zijn en dan kan daar rekening mee worden gehouden met de planning.

Brommobiel

Ben je geslaagd voor het praktijkexamen bromfiets (AM2) dan mag je ook een brommobiel besturen! Will je puur je rijbewijs voor de brommobiel (AM4) dan mag je dus geen bromfiets (2 wielen) besturen. Dan moet je ook hetzelfde theorie-examen afleggen en een apart praktijkexamen op een afgesloten terrein. Je doet je praktijkexamen dan dus niet op de openbare weg. Wij verzorgen geen opleiding voor alleen de brommobiel. We raden je aan om een kijkje te nemen op www.rijschoolgegevens.nl om te kijken wie deze lessen wel verzorgt.

Vrijstelling

Met een geldig Nederlands autorijbewijs (rijbewijs B) of motorrijbewijs (rijbewijs A) is een apart rijbewijs AM niet nodig. Dat auto- of motorrijbewijs moet je uiteraard wel bij je hebben als je met een bromfiets, snorfiets of brommobiel rijdt.

Aanmelden

Mocht je nog vragen hebben dan kun je het contactformulier invullen of even bellen met Ronald Jansen 06-53815424. Wil je je alvast aanmelden dan kun je je online inschrijven.

Schrijf je nu in!

Na het inschrijven wordt er binnen een á twee werkdagen contact met je opgenomen om je eerste rijles te plannen.

Inschrijven

Zo gaat het bij het praktijkexamen bromfiets van het CBR